palačinky recept
541
Views

Recept na palačinky které jsou měkké, nadýchané a plné lahodného aroma vanilky. Jsou jednoduché k přípravě a vyžadují pouze základní suroviny, které najdete v každé kuchyni. Stačí smíchat ve velké míse mouku, vejce, mléko, cukr, sůl a trochu vanilkového extraktu. Těsto nechte odpočívat, aby se ingredience propojily a tvořily dokonalou konzistenci.

Pak stačí rozpálit pánvičku, naolejovat ji a nalít na ni trochu těsta. Nechte palačinku péct, dokud se na povrchu neobjeví bubliny, a poté ji otočte a nechte ji dozlatova usmažit i z druhé strany. A voilà, máte před sebou dokonalé palačinky, které můžete podávat se sirupem, ovocem, nebo oblíbeným tvarohem či ořechy.

Nejlepší na těchto palačinkách je, že jsou skvělé nejenom na snídani, ale i na svačinu nebo večeři. Jsou také skvělou volbou pro rodinné snídaně nebo brunch. Tak proč si neudělat radost a nevyzkoušet tento skvělý recept na nejlepší palačinky ještě dnes?

66025334ec1c2341c3443bc32379e8e2 Nejlepší Recept Na Palačinky Jako Od Maminky

Nejlepší Recept na Palačinky jako od Maminky

Palačinky jsou jedním z nejoblíbenějších pokrmů na světě a nemůže chybět v žádné kuchařce. Pokud hledáte recept na palačinky, který vás nadchne, máme pro vás recept na nejlepší palačinky, který vám zaručeně udělá radost!
Total Time 30 minutes
Course Dessert
Cuisine Czech
Servings 15

Ingredients
  

  • 4 ks vejce
  • 400 g hladká mouka
  • 1 ks nebo 20 g cukru se špetkou vanilky vanilkový cukr
  • 1 l mléko může být i kokosové, mandlové
  • 200 ml slunečnicový olej
  • marmeláda domácí marmeláda a ovoce podle chuti na dokončení
  • špetka sůl

Instructions
 

  • Nejdřív v míse smíchejte všechny ingredience na těsto. Pokud budete míchat ručně, doporučujeme smíchat nejdřív suché a tekuté ingredience zvlášť. Jinak použijte klidně robot s metličkami nebo mixér. Jde o hlavně o vytvoření co nejhladšího těsta.
  • Na středně rozpálenou pánev pak nalijte trošku oleje a rozetřete ho mašlovačkou.
  • Těsto nalijte na pánev a krouživými pohyby ho rovnoměrně rozprostřete. Dávkování těsta samozřejmě musíte přizpůsobit velikosti pánve a naběračky. Snažte se vždycky dělat palačinky co nejtenčí.
  • Trvá asi jednu až dvě palačinky, než se pánev rozpálí na ideální teplotu. Pak už to jde samo a olej na pánev už není potřeba. Pokud teda používáte nepřilnavou pánev. Každopádně první palačinka se nikdy nepovede, takže se na začátku určitě netrapte, kdyby se něco nedařilo.
  • Palačinky jsou hotové dost rychle, takže doporučujeme neodcházet a pořád na ně koukat. Většinou stačí tak půl minuta z každé strany, ale záleží na tloušťce těsta samozřejmě. Sledujte hlavně barvu palačinek, ať se nepřipálí.
  • Hotové palačinky servírujte podle chuti s domácí marmeládou nebo dalšími ingrediencemi.
  • Pokud se rozhodnete pro omáčku z mraženého nebo čerstvého ovoce, stačí ho dát do kastrůlku, lehce podlít vodou a přidat cukr podle chuti. Pak nechte provařit, dokud se ovoce nerozvaří na omáčku a do požadované konzistence. Vyzkoušet můžete například domácí omáčku z malin a ostružin.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Ověřeno MonsterInsights