turecka cockova polevka recept e1710710941718
210
Views

Její nezaměnitelná chuť a jednoduchá příprava, turecká čočková polévka je ideální volbou nejen pro chladné zimní dny, ale také pro jakoukoliv příležitost, kdy toužíte po hřejivém a sytém jídle. Tato polévka není pouze lahodná, ale také zdravá a výživná. Čočka je bohatá na bílkoviny a vlákninu, což ji činí skvělou volbou pro ty, kteří se snaží zlepšit svou stravu. Navíc je to jedno z tradičních jídel, které se často podává během Nového roku v Turecku, protože se věří, že sníst čočku přinese štěstí a bohatství v nadcházejícím roce. Příprava této polévky je jednoduchá a rychlá, a suroviny jsou běžně dostupné v obchodech. Stačí jen několik základních ingrediencí jako červená čočka, cibule, mrkev, rajčata, petržel, citron a koření jako je kmín a česnek. Celý proces přípravy je velmi intuitivní a můžete si s ním hravě poradit i bez předchozí zkušenosti s tureckou kuchyní. Ať už si tento pokrm připravíte jako teplou večeři pro rodinu nebo jako útěk před zimou ve vaší oblíbené restauraci, určitě si užijete jeho bohatou chuť a povznášející aroma.

31a438f1f2fd3b11ee24a8a7d2542479 Turecká Čočková Polévka "Mercimek Çorbası"

Turecká Čočková Polévka „Mercimek Çorbası“

Mercimek Corbasi, neboli turecká čočková polévka, představuje jedno z nejvíce oblíbených jídel v turecké kuchyni, a to s dobrým důvodem. Mercimek Corbasi je prostě jedním z těch receptů, které vám zahřejí srdce i duši a přenesou vás přímo do atmosféry Turecka.
Total Time 30 minutes
Course Soup
Cuisine Turkish
Servings 4 porce

Ingredients
  

  • Porce
  • 200 g červená čočka
  • 800 ml zeleninový vývar
  • 500 ml voda
  • 1 ks cibule
  • 2 ks česnek
  • 1 ks mrkev
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 1 lžičky římský kmín
  • 4 lžíce čerstvý koriandr
  • 4 lžíce olivový olej
  • 40 cl štáva z citronu
  • Špetka kajenského pepře
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Chili paprička

Instructions
 

  • Ve velkém hrnci rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme najemno nakrájenou cibuli s česnekem a za stálého míchání restujeme dozlatova, asi 4 minuty.
  • Vmícháme rajčatový protlak, římský kmín, kajenský pepř, podle chuti osolíme, opepříme a krátce orestujeme.
  • Poté podlijeme vývarem s vodou a přidáme čočku s nakrájenou mrkví. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme do změknutí, přibližně 20 minut.
  • Pomocí ponorného mixéru rozmixujeme polévku dohladka.
  • Nakonec vmícháme citronovou šťávu a nasekaný koriandr. Dochutíme solí a pepřem. Polévku podáváme zakápnutou olivovým olejem. Dozdobíme lístky čerstvého koriandru. Podle chuti můžeme přidat najemno nakrájenou chilli papričku.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Ověřeno MonsterInsights