Bily borsc Polska Velikonocni Polevka e1710880395386
68
Views

Bílý boršč je tradiční polská velikonoční polévka, která je typicky podávána jako součást svátečního menu během velikonočních svátků. Na rozdíl od tradičního červeného boršče je bílý boršč připravován s bílými ingrediencemi, jako jsou bílé klobásy, kysaná smetana a bílý chléb.

Recept na bílý boršč se může lišit podle regionu a rodinných tradic, ale základem je obvykle zeleninový vývar, do kterého se přidává kysaná smetana pro krémovou konzistenci. Kromě toho se do polévky mohou přidávat další ingredience, jako jsou brambory, mrkev, cibule a petrželová nať. Bílé klobásy jsou důležitou součástí této polévky a přidávají do ní bohatou chuť.

Tradičně se bílý boršč podává s tvrdě uvařenými vajíčky a kousky chleba nebo housky. Je to vynikající pokrm, který zahřeje v chladném počasí a zaručeně potěší všechny milovníky polské kuchyně. 

bd23444913cb87a42df6bf1e7c70402d Bílý boršč Polská Velikonoční Polévka

Bílý boršč – Polská Velikonoční Polévka

Pokud chcete vyzkoušet autentickou polskou velikonoční polévku, bílý boršč je skvělou volbou!
Total Time 30 minutes
Course Soup
Cuisine Polish
Servings 4

Ingredients
  

  • 1 kg veganská klobása nebo jiná rostlinná uzenina
  • 2 lžíce máslo
  • 4 stroužky česnek
  • 2 ks pórek očištěný, propláchnutý a nakrájený nadrobno
  • 1 ks cibule malá, nakrájená na plátky
  • 2 ks brambory středně velké,nakrájené na kostičky
  • 2 snítky nebo trochu sušené majoránka, čerstvá
  • 1 ks bobkový list
  • 1,5 hrnku zakysaná smetana
  • 2 –3 lžíce hladká mouka
  • 2 –3 lžíce křen čerstvě nastrouhaný
  • 4 ks vejce natvrdo
  • kopr nasekaný čerstvý
  • hladkolistá petržel
  • sůl k dochucení
  • čerstvě namletý pepř

Instructions
 

  • Hrnec postavte na střední plamen a dejte do něj máslo, česnek, pórek a cibuli a smažte, až zelenina zvláční, po chvíli přidejte nakrájenou rostlinnou klobásu, trvá to asi 10 minut, přidejte brambory, majoránku a bobkový list.
  • Snižte příkon a polévku vařte asi 30 minut, až budou brambory úplně měkké. Pak vyndejte bobkový list a polévku rozmixujte. Smetanu prošlehejte v misce s moukou a s asi 1/2 hrnkem vývaru.
  • Polévku uveďte znovu do mírného varu, vlijte do ní smetanovou směs a na mírném varu prošlehávejte asi 5 minut, až zhoustne a bude hladká.
  • Do polévky vložte na kolečka nakrájenou klobásu, dochuťte ji křenem, solí a pepřem a vložte do ní vejce. Podávejte posypané bylinkami.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Ověřeno MonsterInsights