Tato tradiční italská pasta Penne All’Arrabbiata je plná chuti a aromatu díky svému pikantnímu rajčatovému základu, který se skvěle doplňuje se sladkými a intenzivními sušenými rajčaty.
Začneme vařením penne al dente v osolené vodě. Mezitím si připravíme omáčku all’arrabbiata, což je pikantní rajčatová omáčka bohatá na česnek, olivový olej, červený pepř a čerstvou bazalku. Do této omáčky přidáme naše sušená rajčata, která dodávají omáčce další vrstvu chuti a textury.
Jakmile jsou penne uvařené, přidáme je do omáčky a důkladně promícháme, aby se všechny chutě propojily a vstřebaly do těstovin. Pak stačí podávat na talíře, posypat čerstvě nasekanou bazalkou a případně přidat špetku čerstvě nastrouhaného parmazánu pro ještě bohatší chuťový zážitek.
Tato pikantní a aromatická pasta je ideální volbou pro všechny, kteří mají rádi italskou kuchyni a chuťové dobrodružství. Je to skvělá volba pro rychlý oběd nebo večeři, která potěší všechny vaše chuťové pohárky a udělá vám radost!
Tak proč si neudělat radost a nevyzkoušet tuto lahodnou variantu penne all’arrabbiata se sušenými rajčaty?
Pikantní Penne All’Arrabbiata Se Sušenými Rajčaty
Ingredients
- 300 g penne
- olivový olej
- 3 stroužky česnek
- 1 ks červená chilli paprička
- 3 ks sušená rajčata
- 100 g suché bílé víno
- 1 konzerva 400 g krájená rajčata
- 3 lístky bazalka
- strouhaný parmazán
- sůl
- pepř čerstvě namletý
Instructions
- Do vroucí osolené vody vložte těstoviny penne a uvařte je dle návodu tak, aby byly al dente.
- Mezitím na rozpálenou pánev vlijte olivový olej, vsypte najemno nasekaný česnek a chilli papričku a lehce zarestujte. Po chvilce přidejte nasekaná sušená rajčata a podlijte bílým vínem. Až se víno odvaří, přidejte drcená rajčata, pár lístků bazalky, osolte, opepřete a na mírném ohni povařit.
- Přidejte uvařené penne, zasypte strouhaným parmezánem a servírujte.