Batátové Curry Recept
538
Views

Naše batátové curry začíná s osvěžujícím aróma cibule, česneku a zázvoru, které se na pánvi zjemní v kokosovém oleji. Poté přidáme lahodnou směs koření, jako je kurkuma, koriandr, kardamom a červený pepř, které dodávají tomuto pokrmu intenzivní a exotickou chuť. K tomu přidáme nakrájené batáty, mrkev a hrášek a necháme je vařit v chutné a krémové kokosové omáčce. Když jsou všechny ingredience dokonale promíchány a ochuceny, servírujeme toto bohaté a aromatické curry s lahodnou basmati rýží nebo naan chlebem. Každé sousto je plné sytých a harmonických chutí, které zaručeně potěší vaše chuťové pohárky. Tak proč nevyzkoušet tento zdravý, chutný a exotický pokrm ve své vlastní kuchyni? Připravte si batátové curry s mrkví a hráškem a dejte svému jídelníčku chuťovou exkurzi do Indie, která vás zaručeně nadchne!

0ec0385ae491dcd93ee5f9052fcfca46 Batátové Curry s Mrkví a Hráškem

Batátové Curry s Mrkví a Hráškem

Tato lahodná kombinace indických koření, sladkého batátu a čerstvé zeleniny vytváří pokrm, který je plný chutí a zároveň zdravý a vyvážený.
Total Time 1 hour
Course Main Course
Cuisine Indian
Servings 4

Ingredients
  

  • 600 g batáty nakrájené na kostky 2x2cm
  • 250 g mrkev nakrájená na kostky 1x1cm
  • 100 g hrášek
  • 2 cm kousek zázvor
  • 1 ks cibule
  • 100 g čočka druh Urad nebo červená
  • 1 lžička hořčičné semínko
  • římský kmín celý
  • kurkuma
  • mletý koriandr
  • 4-5 ks kari lístky
  • 1 ks červená chilli paprička nemusí být
  • 1 lžíce cizrnová mouka rozmíchat ve 3 lžících vody
  • sůl
  • voda dle potřeby
  • 1 svazek koriandr čerstvý

Instructions
 

  • V rendlíku na oleji nebo ghí restujte asi půl minuty koření (hořčičné semínko a římský kmín) než se rozvoní. Poté přidejte drcený zázvor, najemno nasekanou chilli papričku, čočku a curry listy a smažte 1 minutu.
  • Pak přidejte na měsíčky nakrájenou cibuli a smažte další 1 minutu. Přidejte na kostky nakrájené batáty a mrkev a smažte 3 minuty, dále přidejte hrášek, kurkumu a mletý koriandr a pořádně zamíchejte. Zalijte vodou tak, aby byla celá směs ponořená, ale neplavala.
  • Duste pod poklicí na mírném ohni doměkka. Na závěr zahustěte směsí cizrnové mouky a vody, osolte a přidejte nasekaný čerstvý koriandr.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Tagy Receptu:
· · · ·

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Ověřeno MonsterInsights