čočka na kyselo recept
445
Views

Zapomeňte na nudné obědy a dejte svému jídelníčku něco, co vás nadchne – nejlepší čočka na kyselo se sázeným vejcem! Tento tradiční český pokrm je symbolem pohodlného a chutného jídla, které vás zaručeně zasytí.

Naše verze tohoto jídla začíná s kvalitními surovinami – čerstvou čočkou, kořenovou zeleninou a jemně kořeněným vývarem. Vaříme čočku do měkkosti, ale stále lehce křupavou, což jí dodává dokonalou texturu. Poté přidáme kyselý základ, který může být zastoupen octem nebo citronovou šťávou, a který přináší do jídla osvěžující kyselost a vyváženost chutí.

K samotnému jídlu přidáme sázené vejce, které představuje dokonalou proteinovou doplňující složku. Když vejce načechráme a promícháme s čočkou, vytvoří se krémová a bohatá chuťová harmonie, která je prostě neodolatelná.

Tento pokrm je nejen chutný, ale také skvělý zdroj živin a energie, které vás udrží aktivní po celý den. Je ideální jako rychlý oběd nebo večeře, která vám dodá potřebné živiny a zasytí vaše chuťové pohárky.

Tak proč si neudělat radost a nevyzkoušet tento tradiční pokrm plný chutí a vůní? Připravte si klasickou čočku na kyselo se sázeným vejcem a dopřejte si lahodnou chuť české kuchyně!

6cd1bbb590757003f2d57767896349f2 Klasická čočka Na Kyselo Se Sázeným Vejcem

Nejlepší Čočka na Kyselo se Sázeným Vejcem

Tento tradiční český pokrm je symbolem pohodlného a chutného jídla, nejlepší čočka na kyselo se sázeným vejcem které vás zaručeně zasytí!
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Main Course
Cuisine Czech
Servings 4

Ingredients
  

  • 250 g čočka
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce olej
  • 3 lžíce ocet
  • cukr podle chuti nebo stévie pro low carb variantu
  • 3 kusy nové koření
  • 3 listy bobkový list
  • vejce k podávání
  • sůl
  • pepř

Instructions
 

  • Čočku namočte asi na 2 hodiny, slijte z ní vodu a uvařte spolu s bobkovým listem a novým kořením doměkka podle návodu na obalu (obvykle okolo 20 minut).
  • Slijte vodu, čočku sceďte a nechte jednu mističku vývaru z čočky stranou.
  • Na oleji si opečte cibulku, dobře orestujte, zalijte 1 dcl zeleninového vývaru, dobře povařte.
  • Přisypte čočku, dobře osolte, opepřete a okyselte octem. Pokud se čočka zdá být příliš suchá, podlijte ještě vývarem z čočky a provařte. Pokud je čočka příliš kyselá, stačí ji trochu dosladit cukrem.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Tagy Receptu:
· ·

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Ověřeno MonsterInsights