čočková polévka po řecku
180
Views

Přeneste své chuťové buňky na slunný řecký ostrov s naší recepturou na tradiční řeckou čočkovou polévku! Tato čočková polévka je plná bohatých chutí, bylin a zdravých ingrediencí, které přinášejí do vaší kuchyně závan Středomoří.

Naše verze řecké čočkové polévky začíná s červenou čočkou, která je základem této lahodné polévky. Čočka je vařena v aromatickém zeleninovém vývaru spolu s česnekem, cibulí a rajčaty, což dodává polévce bohatou a hlubokou chuť. Jedním z klíčových ingrediencí této polévky jsou také bylinky a koření, které jí dodávají charakteristickou řeckou chuťovou paletu. Můžete přidat sušený oregano, čerstvý petržel nebo dokonce trochu máty, aby se vytvořila autentická chuť Řecka. Když je polévka hotová, můžete ji podávat teplou s plátkem citronu a trochou olivového oleje. Tento závěrečný dotyk dodá polévce osvěžující a pikantní charakter, který jí dodává zcela nový rozměr.

Tak proč si neudělat radost a neochutnat řeckou čočkovou polévku přímo ve vaší vlastní kuchyni? Připravte si tento tradiční recept a přenesete se do slunných uliček řeckých měst a vesniček při každém soustu.

f401376e636169bab7f5f9c90a7f7883 Řecká Čočková Polévka

Řecká Čočková Polévka

Přeneste své chuťové buňky na slunný řecký ostrov s naší recepturou na tradiční řeckou čočkovou polévku! Tato polévka je plná bohatých chutí, bylin a zdravých ingrediencí, které přinášejí do vaší kuchyně závan Středomoří.
Total Time 30 minutes
Course Soup
Cuisine Greece
Servings 6

Ingredients
  

  • 3 lžíce + na pokapání extra virgin olivový olej
  • 1 ks cibule velká, oloupaná a nakrájená
  • 3 stroužky česnek nakrájený nadrobno
  • 2 ks mrkev očištěná a nakrájená nadrobno
  • 3 lžičky oregano sušené
  • 1,5 lžičky římský kmín
  • 1 lžička sušený rozmarýn
  • 1/2 lžičky paprika paprikové vločky
  • 200 ml krájená rajčata konzervovaná
  • 2 litry zeleninový vývar
  • 250 g červená čočka propláchnutá a scezená
  • z 1 citronu citronová kůra
  • ze 2 citrónů citronová šťáva
  • 1 hrst hladkolistá petržel nasekaná
  • feta rozdrobený sýr feta na dokončení
  • sůl

Instructions
 

  • Rozehřejte olej v hrnci, přidejte cibuli, mrkev a česnek. Za promíchávání smažte asi 3 až 4 minuty. Přidejte koření, promíchávejte a chvilku smažte, až se rozvoní.
  • Přidejte rajčata, trochu je podrťte, zalijte vývarem a vsypte čočku. Osolte, uveďte do varu, snižte teplotu a na mírném stupni vařte 15 až 20 minut, až bude čočka úplně měkká.
  • Polévku nechte trochu vychladnout a pak ji rozmixujte několika pulzy, až dosáhnete požadované konzistence.
  • Polévku pak znovu prohřejte, dochuťte ji citronovou kůrou a šťávou a posypte petrželkou. Podávejte ji zakapanou olivovým olejem a posypanou kousky fety.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Tagy Receptu:
· · ·

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Ověřeno MonsterInsights