cuketové bramboráky
467
Views

Chcete si dopřát něco lahodného, ale zároveň zdravého? Co takhle vyzkoušet naše recept na low carb cuketové bramboráky!

Tato zeleninová variace tradičního bramborového pokrmu je plná chutě a textury, ale s nižším obsahem sacharidů, což je ideální volba pro ty, kteří dbají na svou stravu. Hlavní hvězdou těchto bramboráků je cuketa, která je bohatá na vlákninu a má nízký obsah sacharidů, což ji dělá skvělou volbou pro low carb stravování. Cuketa se jemně nastrouhá a smíchá se s nasekanou cibulí, petrželkou a vajíčkem, aby vytvořila základ pro naše bramboráky. Těsto se pak lehce osmahněte ve vymaštěné pánvičce, dokud se nevytvoří křupavá kůrka z vnější strany a jemná a měkká konzistence uvnitř. Výsledkem jsou bramboráky, které jsou plné lahodné zeleninové chuti, ale s nižším obsahem sacharidů a vyšším obsahem vlákniny.

Tyto low carb cuketové bramboráky jsou skvělou volbou pro rychlý oběd, večeři nebo dokonce jako příloha k jiným pokrmům. Jsou snadno připravitelné a představují skvělý způsob, jak si dopřát něco chutného a zároveň zdravého. Tak proč si nevyzkoušet tento lahodný recept ještě dnes?

1a173c5fd2ba9d56162b987339dc42d8 Low Carb Cuketové Bramboráky

Low Carb Cuketové Bramboráky

Tyto low carb cuketové bramboráky jsou skvělou volbou pro rychlý oběd, večeři nebo dokonce jako příloha k jiným pokrmům. Jsou snadno připravitelné a představují skvělý způsob, jak si dopřát něco chutného a zároveň zdravého.
Total Time 40 minutes
Course Side Dish
Cuisine Czech

Ingredients
  

  • 1 nastrouhaná cuketa
  • 1 lžíce pomletých chia nebo lněných semínek
  • 2 lžíce psyllium
  • 1/4 hrnku lahůdkového droždí
  • 2 lžíce mandlové mouky nebo klidně i pohanková, kukuřičná či pšeničná
  • dochucení: sůl
  • pro chuť á la „bramboráky“: 2 stroužky česneku lžička drceného kmínu, 1 lžíce majoránky

Instructions
 

  • Cuketu si nastrouháme nahrubo.
  • Do misky k cuketě přidáme droždí, psyllium, na mouku rozemleté lněné nebo chia semínko, sůl a mouku (pro zcela low carb dejte mandlovou, jinak můžete použít jakoukoliv jinou). Dále přidáme i rozmělněný česnek, kmín a majoránku.
  • Zamícháme a necháme 5-10 minut odstát.
  • Nyní máme dvě možnosti: péct v troubě nebo na pánvičce.
  • Smažíme na pánvičce: lžící nabereme těsto a v ruce zformujeme placičku, vložíme na pánvičku a ještě trochu zploštíme pomocí obracečky nebo lžíce. Smažíme na suché (v případě dobré pánvičky) nebo na olejem vymazané pánvičce na středním plameni. Po cca 3 minutách otočíme a propečeme dozlatova na druhé straně.
    cuketové bramboráky
  • Pečeme v troubě: zapneme si troubu na 180°C a lžící si nabereme těsto, zformujeme placičku, kterou vložíme na pečící papír nebo olejem vymazaný plech a zmáčkneme tak, aby vytvořila tenkou placičku. Pečeme 10 minut z jedné strany, pak obrátíme a pečeme 10 minut z druhé strany.
  • Necháme trochu vystydnout a podáváme dle libosti (tipy s čím podávat viz níže, odstavec Praktické).
Tried this recipe?Let us know how it was!
Tagy Receptu:
· ·

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Ověřeno MonsterInsights