Připravte se na požitek pro vaše chuťové pohárky s naším receptem na kokosovo-čokoládové řezy s tvarohem! Tento dezert je oslnivou kombinací jemného kokosu, bohaté čokolády a krémového tvarohu, která vás zaručeně nadchne a udělá radost každému, kdo si ji dopřeje.
Začneme přípravou základny řezů, která spočívá v kombinaci drobně mletých sušených kokosů, kakaa a lískových ořechů. Tato směs se pak smíchá s rozpuštěným máslem a stlačí do spodní vrstvy formy, vytvářející tak krásný a bohatý základ pro naše řezy. Dále připravíme náplň z tvarohu smíchaného s medem, vanilkou a trochou citronové šťávy, která dodává náplni osvěžující a jemně kyselou chuť. Tato směs se pak rozprostře na základ z kokosové směsi a uhladí do rovnoměrné vrstvy. Na závěr připravíme čokoládovou polevu, která se vytvoří z rozpuštěné hořké čokolády smíchané s kokosovým olejem a trochou medu pro sladkou chuť. Tato poleva se pak nalije na vrchol tvarohové náplně a nechá se ztuhnout.
Výsledkem je bohatý, krémový a lahodný dezert, který se rozplývá na jazyku a zanechává vás s pocitem spokojenosti a šťastné plnosti. Tak proč si neudělat radost a nevyzkoušet tyto kokosovo-čokoládové řezy s tvarohem? Vaše chuťové pohárky vám za to budou vděčné!
![Kokosovo-Čokoládové Řezy s Tvarohem 2 096aff685fa1002ca813c628ceec673f Kokosovo Čokoládové Řezy s Tvarohem](https://www.vegrecepty.cz/wp-content/uploads/2024/03/096aff685fa1002ca813c628ceec673f_Kokosovo-Čokoládové Řezy s Tvarohem.jpeg)
Kokosovo-Čokoládové Řezy s Tvarohem
Ingredients
- 4 ks vejce
- 2 lžíce med tekutý
- 200 g celozrnná špaldová mouka hladká
- 2 lžíce kakao holandského typu
- 1 lžička kypřicí prášek do pečiva
- 100 ml Polotučné mléko
- cca 100 g Kokosový olej
- 220 g strouhaný kokos
- 2 lžíce med tekutý
- 200 g měkký tvaroh z vaničky
- 50 g tmavá čokoláda min. 75 % kakaa
Instructions
- Troubu předehřejte na 175–180 °C a vyšší plech o rozměrech 30 × 25 cm vyložte pečicím papírem. V troubě nechte rozehřát kokosový olej, vytáhněte ho a nechte zchladnout.
- Ve větší míse vyšlehejte vejce s medem dohladka, zhruba 2 až 3 minuty. Do směsi prosejte špaldovou mouku, přidejte kakao, kypřicí prášek a mléko a znovu důkladně vyšlehejte.
- Těsto vlijte do připraveného plechu a pečte ho 30 až 35 minut, až špejle zapíchnutá do těsta vyjde ven čistá a suchá. Nechte ho vychladnout, zhruba 45 minut.
- Mezitím připravte náplň. Ve větší míse smíchejte strouhaný kokos s medem a tvarohem a postupně vmíchávejte rozpuštěný kokosový olej, až vznikne hladká směs. Pak ji rozetřete na vychlazený korpus.
- Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Do menšího hrnce s trochou vody postavte skleněnou misku tak, aby se nedotýkala dnem hladiny vody. Hrnec s vodou zahřejte, do skleněné misky nalámejte čokoládu a nechte ji rozehřát. Občas promíchejte. Skleněnou misku s rozpuštěnou čokoládou odstavte a v nepravidelných tazích ji pak naneste na povrch kokosové náplně.
- Koláč uložte alespoň na 2 hodiny v lednici. Pak rozkrájejte na čtverce a podávejte.