turecke cuketove placky
299
Views

Tato úžasná specialita představuje křupavé cuketové placičky, které se vyznačují svěžími a lahodnými tóny cuket a sýra. Původem z turecké kuchyně, kabak mücver je symbolem dokonalé kombinace tradice a chuti. Stačí jediný kousíček a ocitnete se na cestě po uličkách Istanbulu. Připravte se na skvělý zážitek plný exotických vůní a neodolatelných chutí. Překvapte své chuťové buňky touto úžasnou pochoutkou, která oslní každého gurmána!

f26591fbd6d515a36e5a7f6b5142daba Turecké Cuketové Placky "Kabak mücver": Ideální Vegetariánský Pokrm pro Každý Den

Turecké Cuketové Placky „Kabak mücver“

Oslavte tureckou chuťovou dobrodružnost s tímto lahodným receptem na kabak mücver!
Total Time 20 minutes
Course Side Dish
Cuisine Turkish
Servings 4

Ingredients
  

  • sůl
  • 2 ks vejce
  • 2 ks cuketa
  • 1 lžíce kopr
  • 100 g sýr feta
  • 1 lžička máta peprná
  • 5 lžic hladká mouka
  • 0,5 ks červená kapie
  • 1 lžíce petrželová nať
  • olivový olej na smažení
  • 1 lžička mletý černý pepř
  • 0,5 lžiček mletá pálivá paprika
  • 2 ks jarní cibulka s natí

Instructions
 

  • Čerstvou červenou kapii zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a pokrájíme na malé kostky. Jarní cibulku s natí očistíme a pokrájíme na kolečka. Omytou čerstvou mátu peprnou, čerstvý kopr a čerstvou petrželovou nať posekáme nadrobno. Mladou cuketu omyjeme, oba konce odkrojíme a nastrouháme na hrubo i se slupkou do mísy.
  • Do mísy přidáme čerstvě mletý černý pepř, mletou pálivou papriku, pokrájenou kapii, jarní cibulku i s natí, posekanou mátu peprnou, petrželovou nať a kopr, rozšlehané vejce, podle chuti osolíme a promícháme. Na vrch rozdrobíme sýr feta, přidáme mouku a znovu pořádně promícháme.
  • Na pánev s nepřilnavým povrchem lžící dáváme kopky cuketovo-sýrové směsi a v horkém oleji smažíme z obou stran pěkně do červena a do křupava. Hotové placky dáme odsát na papírovou kuchyňskou utěrku.
  • Kabak mücver – turecké křupavé cuketovo-sýrové placky podáváme horké s hustým bílým jogurtem a servírujeme s ayranem, což je studený nápoj z jogurtu, vody a soli.
  • Kabak mücver se podává jako hlavní chod a také velmi často jako jeden z druhů velmi chutného meze – mimořádně oblíbené pohoštění při družném rozhovoru a posezení s přáteli. Kabak mücver je přímo ideální jídlo pro horké dny.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Tagy Receptu:
· · ·

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Ověřeno MonsterInsights